Magnezium phosphoricum
9 aprilie 2020
Kalium phosphoricum
9 aprilie 2020

Natrium chloratum

Această sare afectează „echilibrul de apă” din mucoase, piele și organele corpului.
Există uscăciune în gură împreună cu sete puternică; buzele sunt uscate cu o fisură în buza inferioară; tusea este uscată și sâcâitoarea; intestinele sunt uscate și constipate, etc.

Pe de altă parte, deversările sunt apoase: nasul curge; ochii lacrimeaza; și se stranuta mult. Acesta va ameliora edemele (acumularea excesivă de lichide în anumite zone ale corpului) precum gleznele pufoase; scârțâitul în articulații (din cauza uscăciunii); ulcere dureroase bucale; și blistere pline de apă (erupții herpetice).
Durerea de cap a lui Nat mur este de obicei grea, palpitantă sau ciocanită. Apare din cauza dezechilibrului fluidului în creier.
Pacientul are o rezistență slabă la căldura Soarelui și, de aceea, de multe ori are o durere de cap datorită expunerii la Soare.
Mâncarea durează mult timp pentru a se digera în stomac. Dă naștere la indigestie și o senzație de ore plin. Uneori există un gust sărat în gură; uneori există pofta de sare; și multe necazuri sunt agravate în apropierea litoralului.

În catar se compară cu Kali mur și Kali sulf; în problemele gastrice se compară cu sulful Nat; iar în dureri de cap se compară cu Cal phos și Ferr phos.
Homeopatia îl caracterizează pe Nat mur ca fiind un hipocondriac: persoana se gândește prea mult la boala lor și se simte fără speranță. Cu toate acestea, dacă îi consolați, se irită!
Acțiunea lui Biochemic Nat mur are multe simptome care sunt similare cu Sepia și sulful homeopatic.

Condițiile clinice pentru Nat Mur:
Descărcări apoase care ard și irită
Constipație uscată
Piele uscată
Buze crapate
Răceli cu descărcări apoase
Astm de litoral
Salivă excesivă
Diareea
Bronșită
Vezicile apoase
Uscăciune vaginală
Leucoree
Pleurezie
Transpirație excesivă
Tuse uscată
Nas uscat
Sforăit
Strănut, febra mare
Febra fânului
Erupții cutanate, Urticarie
Durere de cap grea sau ciocanită
Înțepături de insecte ( aplicații locale)
Herpes
Edem (umflături umplute cu apă)
Hypochondriac (îngrijorându-vă continuu de sănătate)