Scopul biorezonanței este de a promova autoreglarea organismului în întregime și într-o manieră orientată spre cauză”. În multe cazuri este chiar necesar să le restaurați mai întâi. Aici organismul în întregime – holistic – este luat în considerare. Un aspect foarte important și decisiv este că terapia este orientată spre cauză. În acest context, devine rapid clar că biorezonanța poate fi utilizată pe scară largă pentru multe tulburări de sănătate. Cât de departe se extinde spectrul, vom vedea într-un moment în care vom afla cum funcționează terapeutul, ce anume examinează. Înainte de a face acest lucru, am dori să analizăm câteva exemple tipice în care terapia cu biorezonanță este acum utilizată de mulți terapeuți – medici, practicanți alternativi, chiar și medici veterinari. Dar trebuie să fim conștienți că acesta este doar un mic extract.

În cele din urmă, merită să nu lăsați această oportunitate să rămână nefolosită cu fiecare tablou clinic posibil. Important pentru înțelegere: biorezonanța nu tratează bolile în sensul medicinei convenționale, dintre care unele sunt chiar rezervate pentru acest lucru (cum ar fi bolile infecțioase). Mai degrabă, este vorba de a ajuta corpul să capteze mai bine mediile care duc la astfel de boli și, în mod ideal, chiar să le depășească.

Să vedem acum câteva exemple:

Alergii – acesta este de fapt un domeniu al terapiei de bio-rezonanță. Ea și-a atras atenția de la început, mai ales când a venit vorba de alergii. Scopul nu este doar de a armoniza hipersensibilitatea la alergeni precum polenul, ci de a ajunge la fundul cauzelor reale ale alergiilor. Această abordare este reprezentativă pentru toate următoarele utilizări posibile.

 • Biorezonanța poate fi foarte utilă în întărirea apărării organismului, a sistemului imunitar. Aceasta include reglementări în mediul virușilor, bacteriilor, paraziților și ciupercilor.
 • Cu boli inflamatorii ale organelor.
 • Pentru bolile degenerative acute și cronice.
 • În cazul tulburărilor digestive.
 • Cu boli metabolice.
 • Ca terapie adjuvantă pentru bolile tumorale. Unii terapeuți doresc stabilitate doar cu biorezonanță, de exemplu la pacienții care au respins măsurile clinice.
  Pentru probleme musculo-scheletice, cum ar fi probleme de spate și boli articulare.
 • În caz de leziuni și tulburări de vindecare a rănilor.
 • Pentru dureri de tot felul
 • Pentru tulburări funcționale.

Sursa Michael Petersen – Bioresonanz-Eine Chance für die Gesundheit 1. Auflage, März 2014