Cum funcționează cele douăsprezece săruri celulare/tisulare pentru a restabili sănătatea

Sistemul de douăsprezece săruri celulare al Dr. Schuessler condensează miile de medicamente găsite în materia medica homeopatică în douăsprezece remedii de bază și susține că aceste douăsprezece remedii pot face cele mai multe lucruri pe care mii de altele pot face. Există medici homeopați care contestă ideea că aceste douăsprezece remedii pot înlocui întreaga materie medicală. Cu toate acestea, datorită simplității și accesibilității lor, profanii pot învăța cu ușurință cum să le folosească eficient pentru multe probleme de sănătate. Dr. Schuessler credea că ingredientele active din remediile homeopate sunt mineralele anorganice care afectează metabolismul celular. De exemplu, unul dintre cele mai cunoscute remedii botanice homeopatice este pulsatilla, care se obține din coniflor (pulsatilla). Chiar înainte de doctorul Schuessler, medicii homeopati au înțeles că ingredientul activ din pulsatilla era siliciul – un mineral. În practica homeopatică, remediul cu sare celulară silice este adesea privit ca o rafinare a remediului botanic pulsatilla, care trebuie administrat în mod obișnuit în cazurile în care pulsatilla nu a reușit să ofere ameliorare. Sărurile celulare sunt necesare atunci când celulele sunt lipsite de anumiți nutrienți, creând un dezechilibru celular. Într-un sens foarte real, atunci când luați un remediu cu sare celulară, furnizați un micronutrient care permite corpului dumneavoastră să se reconstruiască la nivel celular.
Cele douăsprezece săruri ale celulelor Schuessler, ca toate remediile homeopate, sunt preparate în doze mici. Cu cât ingredientul activ este mai mic, cu atât este mai ușor pentru acesta să pătrundă în celule și cu atât este mai puternic efectul pe care îl are asupra funcției celulare.

Fabricarea clasica a sărurilor începe cu o determinare atentă a calității mineralelor. Numai cea mai bună calitate de minerale este folosită din surse naturale. În prima etapă a procesului de fabricație, mineralele sunt măcinate manual – un proces care durează cel puțin 200 de ore. Cu cât particulele de minerale sunt mai fine și cu cât este mai mare potența de produs, cu atât măcinarea durează mai mult. După ce mineralul a fost măcinat într-o pulbere fină în laborator, care este sigilată ermetic pentru a preveni scăparea oricărui praf, pulberea este transferată într-un mortar și un pistil acționat electric. Potența sării celulare este determinată de perioada de timp în care este măcinată în mojar și pistil. În cele din urmă, ingredientul activ este vaporizat, iar în acel moment aerul din laborator este plin de mineral. Operatorul care îndepărtează substanța minerală vaporizată din mojar și pistil trebuie să poarte mască, deoarece vaporii au puteri incredibile de pătrundere. Tabletele finale sunt compuse din zahăr mineral și din lapte. În dozele Schuessler, mult mai puțin de o parte per milion de mineral este prezent în tableta de sare celulară. Se spune că ingredientul mineral activ este triturat – măcinat extrem de fin.

Sănătate la nivel celular

Fiecare celulă individuală a corpului tău este un organism minunat care în mod normal selectează sau respinge substanțe pentru a menține sănătatea. Când boala sau iritația este prezentă, celula își pierde această capacitate de a-și regla procesele. Astfel, celulele slăbite trebuie să primească mineralul de care au nevoie sub formă triturată. Ocolirea sistemului digestiv este necesară pentru a depăși incapacitatea celulei de a absorbi nutrienții din sistemul digestiv. Ar putea părea ciudat să ne gândim la sănătate ca fiind determinată de astfel de procese microscopice, dar acesta este cu siguranță cazul. Un biochimist a realizat un film microscopic fascinant care arată cum o cantitate mică de otravă (o parte dintr-un milion) a început rapid să distrugă celulele. Văzând acest lucru demonstrat atât de grafic, este ușor de înțeles cât de dăunători pot fi poluanții în aerul, alimentele și apa noastră. De asemenea, cercetările medicale au arătat că boala începe la nivel celular. De exemplu, celulele sănătoase necesită două mutații pentru a deveni canceroase. Dacă înțelegem cum să menținem funcția celulară sănătoasă, în cele din urmă va fi posibil să prevenim apariția acestor mutații. Luarea de săruri celulare nu va preveni neapărat cancerul, desigur, dar gestionarea sănătății tale din interior spre exterior – așa cum o faci atunci când înveți ce sare celulară funcționează cel mai bine pentru a combate o anumită boală – este cu siguranță o bună asigurare pentru a te menține sănătos.

 

După cum este clar cu fiecare nouă descoperire științifică, sănătatea este un proces subtil. Contribuția voastră în proces este esențială; trebuie să iei inițiativa dacă vrei să fii sănătos.
Trebuie să vă preocupați nu numai de o alimentație bună, ci și de probleme precum poluarea, substanțele chimice din alimentele pe care le consumați și tot ceea ce intră în organism.

 

Sărurile celulare ale Dr. Schuessler sunt cele mai eficiente ca parte a acestei abordări holistice a stării de bine – având grijă cât de mult poți de întregul tău corp și de mediul său. În acest fel, sărurile celulare pot fi de mare ajutor, ajutându-vă să vă reglați și să vă echilibrați procesele biochimice la nivel celular. Poate cel mai pozitiv aspect al sărurilor celulare este că pot fi autoadministrate. Puteți trata eficient multe dintre bolile dvs. și, în acest proces, puteți experimenta un sentiment general de sănătate și vitalitate pe care poate nu l-ai simțit niciodată înainte.

Nu există niciun mister în jurul sărurilor celulare și a numeroaselor lor beneficii. Dacă suferiți de răceală obișnuită, de exemplu, atunci când luați remediul adecvat cu sare celulară, veți găsi ușurarea care este promisă (dar niciodată livrată) de medicamentele care se eliberează fără prescripție medicală. Este important să realizați că nu vă puteți face rău cu sărurile celulare/tisulare. Chiar dacă corpul dumneavoastră nu are nevoie de o anumită sare celulară pe care o luați, nu se va produce nici o daună . După cum veți vedea, fiecare sare celulară îndeplinește o funcție specifică în procesele vitale ale corpului, iar toate aceste funcții și procese sunt interdependente. Medicina homeopatică pune accent pe individualitatea fiecărei persoane. Fiecare persoană va avea simptome caracteristice care explică nevoia sa de anumite remedii/săruri tisulare.

Traducere din carta Homeopathic cell salt remedies : healing with nature’s twelve mineral compounds / Nigey Lennon and Lionel Rolfe.