Terapia ESSE (Energetic Synthesis of Structural Embodiment)

Terapia ESSE (Energetic Synthesis of Structural Embodiment) este o sesiune energetică care lucrează pe corp, mușchi , articulații și presupune atingere și un masaj ușor sau intens, în funcție de nevoile particulare ale fiecărui pacient. Se preiau elemente din terapia cranio-sacrală și se creează o relaxare a mușchilor. Majoritatea persoanelor vin cu dureri de spate (scolioză, cifoză), problemele în care coloana e strâmbă sau efectiv mușchii sunt tensionați din cauza stresului. Ce face această tehnică este că ne ajută să dăm drumul la energii, iar prin detensionare, corpul fizic își recapătă forța și forma inițială.
Spre exemplu, am avut pacienți cu un șold ieșit în afară sau poziționat diferit decât celălalt șold. Prin această terapie, șoldurile s-au repoziționat la același nivel. Am făcut cursuri în străinătate, unul în Franța, în Nimes altul în Paris, iar apoi în Italia pentru a înțelege cât mai bine acest proces de corp complex.
ESSE lucrează atât partea fizică, cât și partea emoțională/energetică. E important de subliniat faptul că uneori avem sentimentul că am uitat unele întâmplări din trecut, însă corpul nu uită, ci înmagazinează memoria traumelor. Spre exemplu, când ating anumite zone, simt încă dureri de la o căzătură ce s-a întâmplat cu mult timp în urmă.
Noi tindem să fim mult prea mentali și logici, însă dacă suntem deschiși, observăm cum corpul ne comunică. Într-o perioadă ca acum, când spitalele sunt fie închise, fie suprasaturate cu cazuri Covid-19, e important să apelăm la alte tipuri de terapii, atunci când ne confruntăm cu dureri și să dezvoltăm încrederea în medicina holistică.