Explorând relaxarea si reconectarea cu corpul -exerciții practice

În lucrările sale,Deb Dana aduce împreună cunoștințele avansate din domeniul neuroștiințelor și abordările terapeutice practice, creând un cadru integrativ și holistic pentru înțelegerea și tratamentul traumelor și tulburărilor de reglare emoțională. Conceptul său de “hărțuire reglatoare” oferă o modalitate clară și accesibilă de a înțelege și de a interveni în răspunsurile de reglare ale clienților.

Alătură-te  în explorarea acestui teritoriu vast și captivant al reglării emoționale, unde vei învăța cum să integrezi cele mai recente descoperiri din neuroștiințe în practica ta terapeutică.

Găsiți pe google la Bookzone cele doua cărți traduse in romana scrise de Deb Dana :

Cum ne recapatam starea de bine, conectare si siguranta ( bookzone)

 Ancorat (bookzone)

In limba engleza găsiți mai multe cărți publicate de Deb Dana pe site-ul libristo 

Găsește-ti un loc confortabil si haide sa explorezi doua exerciții care te vor ajuta sa te relaxezi si sa te reconectezi cu corpul tău .

Unul dintre exercițiile practice recomandate de Deb Dana pentru relaxarea sistemului nervos vagal este cunoscut sub numele de “Ușa în siguranță”. Iată cum poți să îl practici:

 1. Așezare confortabilă: Stai sau întinde-te într-o poziție confortabilă într-un loc liniștit, unde poți să te concentrezi fără să fii deranjat.
 2. Respirație conștientă: Începe să-ți aduci atenția asupra respirației tale. Inspiră lent și adânc prin nas, simțind cum pieptul și abdomenul se umflă cu aer. Expiră încet și complet prin gură sau nas, simțind cum aerul părăsește corpul tău.
 3. Scanarea corpului: Începe să-ți scanezi corpul cu atenție, de la cap până la picioare. Observă senzațiile fizice și emoțiile care se află în corpul tău în acest moment. Nu încerca să le schimbi sau să le controlezi, ci doar să le observi.
 4. Imaginează o ușă: În mintea ta, imaginează o ușă largă și deschisă, care duce către un loc de siguranță și confort. Poate fi un loc real sau imaginar, unde te simți complet în siguranță și relaxat.
 5. Intrarea în siguranță: Începe să mergi imaginativ spre această ușă. Simte cum pas cu pas te apropii de ea, simțind o ușoară anticipare și curiozitate în legătură cu ce vei găsi dincolo.
 6. Explorarea spațiului de siguranță: Când ajungi la ușă, deschide-o și intră în spațiul de siguranță. Observă cu atenție detaliile acestui loc: culorile, mirosurile, sunetele și senzațiile care te înconjoară. Poate fi o grădină liniștită, o plajă însorită sau chiar confortul propriului tău dormitor.
 7. Respirație și relaxare: În acest spațiu de siguranță, începe să-ți aduci atenția asupra respirației tale. Inspiră lent și profund, permițându-ți să absorbi energia și calmul acestui loc special. Expiră complet și eliberează orice tensiune sau stres din corpul tău.
 8. Stațiunea: Rămâi în acest loc de siguranță pentru cât timp dorești, bucurându-te de liniște și relaxare. Poți să rămâi acolo cât timp simți nevoia să te odihnești și să te reîncarci.
 9. Revenirea în prezent: Când ești pregătit, începe să te întorci lent și gradual înapoi în prezent. Simte cum respirația ta devine mai conștientă și începe să-ți miști ușor corpul. Poți să deschizi ochii și să te întorci cu atenție la activitățile tale zilnice, știind că ai acces la acest loc de siguranță ori de câte ori ai nevoie.

Acest exercițiu te poate ajuta să activezi răspunsul de relaxare al sistemului nervos vagal, conducând la o stare de calm și liniște interioară. Practică-l cât de des dorești pentru a-ți îmbunătăți starea de bine și pentru a reduce stresul și anxietatea din viața ta.

Cel de-al doilea exercițiu practic extras din lucrările lui Deb Dana este cel de conectare cu corpul,  “Explorarea Senzațiilor Corpului”. Iată cum poți să îl practici:

 1. Așezare confortabilă: Așează-te sau întinde-te într-o poziție confortabilă, cu spatele drept și picioarele ușor întinse. Poți să stai pe un scaun sau pe un covor, alegând poziția care îți este cel mai confortabilă.
 2. Respirație conștientă: Începe să-ți aduci atenția asupra respirației tale. Inspiră lent și profund prin nas, simțind cum pieptul și abdomenul se umflă cu aer. Expiră încet și complet, eliberând orice tensiune sau stres din corpul tău.
 3. Scanarea corpului: Începe să-ți scanezi corpul cu atenție, de la cap până la picioare. Observă senzațiile fizice pe care le resimți în diferite părți ale corpului tău: senzații de căldură, rece, presiune, ușurință sau greutate. Nu judeca sau analiza senzațiile, ci doar le observă cu o atitudine de deschidere și acceptare.
 4. Explorarea senzațiilor: După ce ai scanat întregul corp, începe să explorezi mai îndeaproape senzațiile care te atrag sau te preocupă în mod particular. Concentrează-te pe aceste zone și observă cum se schimbă senzațiile în timp ce respiri profund și îți relaxezi corpul.
 5. Receptivitate și acceptare: În timp ce continui să explorezi senzațiile corpului tău, practică receptivitatea și acceptarea față de orice apare în conștiința ta. Fiecare senzație este validă și merită să fie observată și respectată.
 6. Grătitudine și mulțumire: La finalul exercițiului, îți poți exprima recunoștința pentru corpul tău și pentru capacitatea sa de a te conecta cu lumea din jur. Mulțumește corpului tău pentru tot ceea ce face pentru tine și promite să îi oferi mai multă atenție și grijă în viitor.

Acest exercițiu simplu te poate ajuta să te reconectezi cu corpul tău și să devii mai conștient de senzațiile fizice pe care le resimți în fiecare zi. Poți să îl practici de câte ori simți nevoia să te întorci în prezent și să îți refaci legătura cu propria ta experiență corporală.

În călătoria ta către relaxare și reconectare cu corpul, adaugă un strop de echilibru și îngrijire cu remediile florale Boost, Meditation și Calm&Clear. Aceste remedii florale speciale au fost create pentru a te sprijini în procesul de vindecare și îmbunătățire a stării tale de bine, oferindu-ți un suport natural și armonios în fiecare zi.

Boost – Pentru energie și vitalitate maximă: Formula Boost îți oferă un impuls natural de energie și vitalitate, ajutându-te să depășești stările de oboseală și epuizare. Combinația delicată de flori și plante îți revitalizează corpul și mintea, aducându-ți o senzație de prospețime și claritate pentru a-ți atinge obiectivele zilnice cu încredere și determinare.

🧘 Meditation – Pentru liniște și concentrare interioară: Remediul floral Meditation te îndrumă în călătoria ta spre o liniște interioară și echilibru emoțional. Formula sa blândă te ajută să te eliberezi de gândurile neliniștite și să te conectezi cu centrul tău lăuntric în timpul meditației și reflecției interioare.

🌼 Calm&Clear – Pentru relaxare și claritate mentală: Experimentează armonia și claritatea mentală cu remediul floral Calm&Clear. Această formulă unică te ajută să te relaxezi profund și să te eliberezi de stresul și tensiunea acumulată în corp și minte, oferindu-ți un sentiment de calm și claritate pentru a naviga prin provocările zilnice cu seninătate și încredere.

Alege să integrezi aceste remediile florale în practica ta de relaxare și reconectare cu corpul, pentru a-ți sprijini starea de bine și echilibrul interior în fiecare zi. Fie că îți dorești mai multă energie, liniște interioară sau claritate mentală, remediile florale Boost, Meditation și Calm&Clear sunt alegerea ideală pentru o viață mai armonioasă și împlinită.

Poți acest si pagina cu materiale utile unde găsești pe soundcloud meditații ghidate de mine https://www.rezonantavietii.ro/utile/

Cu speranța ca te-au ajutat aceste exerciții , urmărește-ma pe paginile de socializare : Facebook , Instagram , Tik Tok ,YouTube 

Mirela Vicovan

-terapeut terapii holistice, consilier emoțional, facilitator constelații familiale , consilier remedii florale ,diagnostician săruri tisulare