Aliatul Tău în Antrenamente și Sport: Sărurile tisulare dr Schussler

Ce sunt sărurile tisulare Dr. Schuessler?

Ai auzit vreodată de sărurile tisulare Dr. Schuessler? Ei bine, acestea sunt mai mult decât simple suplimente; sunt veritabile instrumente de echilibrare a organismului. Inventate de Dr. Wilhelm Heinrich Schuessler în secolul XIX, sărurile tisulare sunt bazate pe principiul că deficiențele minerale la nivel celular pot duce la diverse afecțiuni. Dar stai, nu e tot! Aceste săruri sunt folosite pentru a optimiza funcționarea celulelor și pentru a sprijini procesele vitale ale corpului, în special când vine vorba de activități fizice intense cum este sportul.

De ce este important echilibrul mineral în sport?

Și acum să vorbim despre ceva ce orice sportiv ar trebui să știe ca : echilibrul mineral este cheia pentru performanță și recuperare rapidă. Dar de ce? Imaginați-vă corpul ca pe un mecanism de ceasornic, unde fiecare roată dințată trebuie să fie unsă pentru a funcționa la capacitate maximă. Mineralele sunt acest ‘uns’, esențiale pentru contracția musculară, transmiterea impulsurilor nervoase și multe alte funcții critice. Fără ele, performanța scade și riscul de accidentări crește. Așadar, menținerea unui echilibru mineral optim este vitală pentru oricine își ia antrenamentele în serios.

Sărurile tisulare sunt o adevărată comoară pentru cei pasionați de mișcare și sănătate. Fie că ești un atlet de performanță sau pur și simplu iubești să te menții activ, aceste săruri pot juca un rol esențial în menținerea vitalității tale. Așa cum un artist își alege cu grijă culorile pentru a picta o capodoperă, la fel și tu poți alege sărurile tisulare potrivite pentru a-ți ‘picta’ sănătatea în cele mai frumoase culori.

Dar haide să nu ne oprim aici! Să ne gândim la echilibrul mineral ca la o simfonie în care fiecare notă trebuie să fie în perfectă armonie pentru a crea o melodie sublimă. În sport, fiecare mineral joacă un rol unic în menținerea acestei armonii. Când echilibrul este perturbat, simfonia corpului nostru începe să se dezacordeze, iar noi simțim acest lucru prin oboseală, crampe musculare sau chiar leziuni. Prin urmare, echilibrul mineral nu este doar important, este esențial pentru orice persoană care dorește să trăiască o viață activă și sănătoasă.

 Beneficiile sărurilor tisulare pentru sportivi

Cum pot sărurile tisulare să îmbunătățească performanța?

Vă întrebați cum să vă depășiți limitele? Sărurile tisulare Dr. Schuessler ar putea fi răspunsul pe care îl căutați. Aceste minerale magice sunt concepute să ajute la echilibrarea proceselor celulare, oferindu-vă astfel mai multă energie și o recuperare mai rapidă după antrenamente. Imaginați-vă că vă puteți antrena mai intens și mai des, fără acea senzație de epuizare. Da, sărurile tisulare pot face acest lucru posibil, optimizând utilizarea nutrienților și oxigenarea țesuturilor. Acest lucru înseamnă mai multă vigoare și mai puțin timp petrecut pe marginea terenului.

Prevenirea accidentărilor: un aliat neașteptat

Și dacă v-aș spune că există un mod de a reduce riscul de accidentări? Nu este vorba despre o nouă tehnică de încălzire, ci despre ceva ce puteți adăuga în dieta dvs. zilnică. Sărurile tisulare nu doar că îmbunătățesc performanța, dar joacă un rol esențial în menținerea sănătății țesuturilor – inclusiv a ligamentelor și a oaselor. Ele susțin flexibilitatea și rezistența, ajutându-vă să evitați acele neplăceri care vă pot ține departe de activitățile preferate. Încorporând sărurile tisulare în regimul dvs., veți spune adio durerilor neașteptate și veți saluta o condiție fizică de invidiat.

Cum pot sărurile tisulare să îmbunătățească performanța?

1. Sărurile tisulare sunt ca un super-combustibil pentru celulele dvs. – ele ajută la asimilarea nutrienților esențiali și la menținerea hidratării. Când corpul este bine hidratat și nutriția este optimă, energia dvs. crește și asta se vede în performanțele sportive.

2. Nu este de mirare că sportivii care folosesc sărurile tisulare raportează o îmbunătățire a rezistenței și o scădere a timpilor de recuperare. Fie că este vorba de un sprint sau de un maraton, aceste minerale vă pot ajuta să vă mențineți focusul și să vă recuperați rapid.

 Prevenirea accidentărilor: un aliat neașteptat

1. Flexibilitatea și rezistența sunt două atribute cheie pentru orice sportiv, iar sărurile tisulare sunt aici pentru a întări aceste calități. Prin îmbunătățirea sănătății țesuturilor, veți fi mai puțin susceptibili la întinderi sau rupturi musculare.

2. De asemenea, sărurile tisulare ajută la menținerea unui echilibru mineral adecvat, ceea ce este crucial pentru prevenirea crampelor și a altor neplăceri musculare. Cu un sistem muscular și scheletic mai puternic, veți putea să vă antrenați mai eficient și să vă păstrați corpul în forma de vârf.

Identificarea nevoilor tale specifice

Gândește-te la ultima ta sesiune de antrenament. Cum te-ai simțit după? Epuizat, revigorat, sau poate cu o ușoară senzație de disconfort muscular? Fiecare sportiv este unic, iar necesitățile corpului tău pot varia considerabil. Înainte de a te arunca în valul sărurilor tisulare Dr. Schuessler, haide să facem o analiză atentă.

Ce tip de exerciții practici cel mai des?

Ai tendința de a transpira abundent?

Sau poate te confrunți cu crampe frecvente?

Identificarea simptomelor și a tiparelor specifice activității tale fizice este esențială pentru a alege sărurile care te vor ajuta să-ți păstrezi corpul în formă maximă.

Există mai multe săruri tisulare Dr. Schuessler care sunt adesea recomandate pentru sportivi datorită potențialului lor de a sprijini performanța și recuperarea în timpul activităților fizice intense.

Iată câteva dintre ele:

 1. Sulfat de calciu -Calcium sulfuricum – Nr. 12: Acestă sare este adesea utilizată pentru a sprijini procesul de detoxifiere a organismului, precum și pentru a ajuta la recuperarea țesuturilor și a mușchilor după efort fizic intens.
 2. Fosfat de magneziu -Magnesium phosphoricum – Nr. 7: Cunoscut și sub numele de “sarea antispastică”, acestă sare este adesea utilizată pentru a ajuta la relaxarea mușchilor și la reducerea spasmele musculare. De asemenea, poate contribui la reducerea oboselii musculare după antrenamente intense.
 3. Fosfat de calciu -Calcium phosphoricum – Nr. 2: Acestă sare este considerată utilă pentru întărirea oaselor și a dinților, fiind de asemenea implicată în procesul de producere a energiei celulare. Sportivii pot beneficia de această sare pentru susținerea sănătății osoase și a funcției musculare.
 4. Clorură de sodiu -Natrium chloratum – Nr. 8: Această sare este adesea recomandată pentru menținerea echilibrului hidric în organism, precum și pentru susținerea hidratației celulare și a echilibrului electrolitic. Sportivii pot beneficia de această sare pentru a menține hidratarea optimă în timpul antrenamentelor și competițiilor.
 5. Kalium bichromicum nr 27 , cunoscută și sub numele de bicromat de potasiu, este una dintre sărurile tisulare Dr. Schuessler și este asociată cu îmbunătățirea procesului de absorbție a nutrienților, inclusiv a aminoacizilor, în organism. Deși nu este specifică pentru sportivi, îmbunătățirea absorbției nutrienților poate fi benefică pentru persoanele care practică sport intensiv.
 6. Kalium phosphoricum nr 5 : Aceasta este legată de energie și vitalitate. În timpul antrenamentelor, poate ajuta la combaterea oboselii și la menținerea nivelului de energie.
 7. Silicea nr 11: Aceasta este asociată cu elasticitatea țesuturilor. Poate contribui la repararea țesuturilor după efort fizic intens.
 8. Ferr phos nr 3 : pentru întinderi și entorse, inflamații. Luați la primele semne de suprautilizare a articulațiilor/țesutului moale și/sau de vătămare.
 9. Tonic general-12 în 1: Un tonic general pentru a ajuta corpul să absoarbă și să reînnoiască mineralele și electroliții esențiali. Luați înainte și după sesiunile de antrenament pentru o creștere naturală a energiei.
 10. Loțiunea nr 5 Kali phos -pentru întărirea  ligamentelor si mușchilor
 11. Lotiuea nr 7 Mag phos– pentru crampe, dureri musculare ,tremurături
 12. Loțiunea Combo Prim Ajutor – arsuri,muschi încordați,revitalizare țesuturi, probleme ale pielii

     

Modalități de utilizare eficientă a sărurilor

După ce ai stabilit ce săruri tisulare sunt cele mai potrivite pentru tine( daca ai nevoie de susținere poți alege consilierea individuală cu săruri tisulare ), este timpul să le integrezi în rutina ta zilnică. Dar ,aici intervine întrebarea: cum să le folosești pentru a obține cele mai bune rezultate?

Adauga câteva pufuri din sărurile alese în apa pe care o bei în timpul antrenamentelor , aplica cremele cu săruri tisulare după dușurile revigorante si administrează intern câteva pufuri in gura.  Și ,nu uita, consistența este cheia! Integrarea sărurilor în rutina ta zilnică poate face diferența dintre o simplă îmbunătățire și o transformare radicală a stării tale de bine.

Gata să încerci?

Acum că am explorat împreună universul fascinant al sărurilor tisulare Dr. Schuessler și impactul lor asupra performanței sportive, ce ne rămâne de făcut? Ei bine, dacă sunteți la fel de entuziasmați ca mine, sunt sigur că abia așteptați să puneți în aplicare aceste informații prețioase.

Rezumatul beneficiilor sărurilor tisulare pentru corpul sportivului este clar: nu doar că vă vor ajuta să vă mențineți corpul într-o formă de invidiat, dar vă vor susține și sănătatea pe termen lung. Și cine nu își dorește asta?

Dar stai, nu plecați încă! Înainte de a vă arunca în brațele acestui nou aliat pentru sănătatea voastră, am un sfat de aur pentru voi. Începeți cu pași mici. Consultați un specialist, faceți un test pentru a identifica care dintre sărurile tisulare sunt cele de care aveți cu adevărat nevoie și… începeți să le integrați treptat în rutina voastră.

Și apoi, ce să așteptați pe parcurs? Îmbunătățiri vizibile în capacitatea de efort, o recuperare mai rapidă după antrenamente și, nu în ultimul rând, o stare generală de bine care vă va face să zâmbiți de fiecare dată când vă gândiți la sport. Sună bine, nu-i așa?

Așadar, dragi sportivi și entuziaști ai mișcării, sărurile tisulare Dr. Schuessler vă așteaptă să le descoperiți și să le faceți parte din povestea voastră de succes. Să aveți o călătorie plină de energie și sănătate!

Mirela Vicovanterapeut terapii holistice, diagnostician săruri tisulare, consilier remedii florale,consilier emoțional, constelator familial sistemic ReGeneration ,formator, specialist in biorezonanță medicală

Mă găsești aici : https://www.rezonantavietii.ro