Calcium phosphoricum
10 aprilie 2020
Calcium sulfuricum
10 aprilie 2020

Calcium fluoratum

Această sare este principalul constituent al smalțului dinților și a fibrei elastice a tuturor țesuturilor musculare și conjunctive. Prin urmare, puteți să o utilizați atunci când pielea, mușchii, ligamentele și / sau vasele de sânge și-au pierdut elasticitatea, se afundă sau au devenit laxe.
Are un efect izbitor asupra mușchilor netezi care și-au pierdut flexibilitatea și elasticitatea (dilatarea cronică). Astfel, calcium fluort va vindeca un uter prolapsat sau o vezică sau uter cu o senzație de târâre în jos;
hemoroizii s-au mărit;
articulații care se dislocă ușor;
glandele care s-au întărit sau s-au calificat de când exudarea deșeurilor a fost dificilă;
pielea care este crăpată sau aspră;
și vene care au devenit varicoase.
Acesta ajuta dinții și retragerea gingiilor. Îl puteți folosi pentru a trata ciocurile care se dezvoltă pe oase (după o vânătăi rea la un os sau o fractură) sau în jurul articulațiilor (după o entorsă rea); pentru a întări pur și simplu oasele care sunt fragile și pentru a descompune pintenii care se dezvoltă în artroză.
De asemenea, este util în tratarea afecțiunilor respiratorii în cazul în care deversările din nas sau piept sunt groase, galbene și pline.

Calc. Fluor este un remediu excelent pentru rigiditatea cartilajelor: va alina durerile de spate și durerile articulare care se agravează la începutul mișcării și se îmbunătățește odată cu mișcarea continuă. Aici acțiunea sa este similară cu cea a Rhus tox în homeopatie. Acțiunea acestei sări are și asemănări cu Rhus tox homeopatică și Calcarea carb. Simptomele sunt de obicei mai grave pe vreme umedă.

Condițiile clinice pentru Cal Fluor


smalț slab al dinților
Fisură în gingii (fisuri în interior)
Gingii retrase
Uter prolaps
Varice
Hernia
Fistulă
Hemoroizi interni
Fisuri anale
Pintenii în articulații (osteoartrită)
Cataractă (în ochi)
Piele aspră și crăpată (a mâinilor)
Glande limfatice noduroase
Calcificarea glandelor
Căderea țesuturilor faciale
Slăbiciune la tendoane și ligamente
Chisturi (un sac membranos care conține lichid)
Fibroame (o tumoră benignă)
Negii duri