Consiliere psihoemoțională

Descoperiți calea către echilibrul și armonia interioară cu serviciul nostru de Consilierea Psihoemoțională Integrativă o oază de liniște și înțelegere profundă pentru sufletul dvs.

Trăim într-o lume în continuă schimbare, unde stresul și provocările zilnice pot aduce cu ușurință dezechilibre emoționale și chiar tulburări psihologice. Este esențial să avem un spațiu sigur unde să ne putem adresa confruntărilor interioare și să găsim soluții personalizate pentru a naviga printr-un parcurs de viață plin de sens și sănătate. De aceea, consilierea psihoemoțională este dedicată recunoașterii și respectării unicității fiecărei persoane și necesităților sale specifice.

Această abordare inovatoare combină elemente din sistemele interne de familie (IFS), întrebări plină de compasiune din , psihologia practică și psihogenealogie pentru a oferi o imagine cuprinzătoare a dinamicii emoționale personale și a influențelor transgenerațional a tiparelor mentale moștenite. Prin integrarea acestor componente puternice într-o metodologie flexibilă și centrată pe client, apare echilibrarea emoțională și autenticitatea.

Modelul IFS ne permite să explorăm diferite “sub-părți” ale personalității individului, încurajând un dialog intern constructiv și înțelegerea modului în care diferite aspecte ale sinelui contribuie la experiența noastră de viață. Aceste “părți” ar putea include modele de gândire, emoții, amintiri sau convingeri care au rezultat în urma anumitor experiențe de viață. Recunoașterea și armonizarea acestora poate duce la deblocarea potențialului latent și la o sensibilitate sporită față de nevoile proprii.

Cu instrumente din metoda explorare cu compasiune a lui Gabor Mate , încurajez  adoptarea unei atitudini de curiozitate plină de compasiune față de propriile experiențe și stări interioare. Acest proces profund de autoexplorare contribuie la identificarea și dizolvarea barierelor care împiedică trăirea deplină și autentică.

Pe lângă aceste tehnici, psihologia practică aduce un set de instrumente la îndemâna clienților pentru a depăși problemele de zi cu zi și pentru a gestiona eficient stresul și dificultățile emoționale. Și nu în ultimul rând, psihogenealogia oferă o perspectivă fascinantă asupra modului în care eroziunea emoțională și tiparele comportamentale se pot perpetua de-a lungul generațiilor, oferind ocazia de a întrerupe aceste cicluri și de a scrie o nouă poveste de viață.

Este o călătorie de autodescoperire și creștere personală, care se desfășoară într-un mediu terapeutic sigur și susținător. Este un parteneriat între profesionist și client bazat pe respect reciproc, empatie și înțelegere.

Fie că întâmpinați o perioadă de tranziție, căutați claritate în legătură cu anumite aspecte ale vieții sau aspirați la o conexiune mai profundă cu sinele real, consilierea noastră psihoemotională este aici pentru a vă ghida. Vă invităm să pasiți cu încredere în direcția auto-împlinirii și a unei vieți îmbunătățite, nu doar pentru dvs., dar și pentru cei din jur. Incă din prima ședință veți simți impactul pozitiv și transformațional pe care acesta sesiune îl are, ducând la împuternicirea și înflorirea dvs. continuă.

Consilierea psihoemoțională poate aduce numeroase beneficii pentru cei care o aleg, ajutând la abordarea și gestionarea diferitelor aspecte ale vieții emoționale și psihologice. Iată câteva moduri în care consilierea psihoemoțională poate fi de ajutor:

 1. Înțelegerea și Explorarea Emoțiilor:
  • Consilierul oferă un spațiu sigur și non-judecat în care poți explora și înțelege mai profund emoțiile tale. Acest lucru te poate ajuta să devii conștient de gândurile, sentimentele și comportamentele tale, facilitând o mai bună auto-cunoaștere.
 2. Gestionarea Stresului și a Anxietății:
  • Prin utilizarea tehnicilor și strategiilor specifice, consilierea poate ajuta la gestionarea stresului și anxietății. Puteți învăța tehnici de relaxare, modalități de a face față situațiilor dificile și cum să vă mențineți echilibrul emoțional.
 3. Îmbunătățirea Relațiilor Interpersonale:
  • Consilierea oferă un cadru în care să explorezi și să îmbunătățești relațiile interpersonale. Poate implica abordarea problemelor de comunicare, gestionarea conflictelor și dezvoltarea abilităților de relaționare sănătoase.
 4. Gestionarea Traumei și a Experiențelor Dificile:
  • Consilierul poate oferi sprijin și ghidare pentru cei care au trecut prin traume sau experiențe dificile. Împreună, puteți explora modurile de a face față și a vindeca.
 5. Dezvoltarea Strategiilor de Față în Față:
  • Prin consiliere, poți dezvolta strategii eficiente pentru a aborda provocările vieții de zi cu zi și pentru a face față cu succes provocărilor emoționale.
 6. Creșterea Resilienței și a Stimei de Sine:
  • Prin înțelegerea și depășirea obstacolelor personale, consilierea poate contribui la construirea rezilienței și la îmbunătățirea stimei de sine. Acest aspect este esențial pentru dezvoltarea unei perspective pozitive asupra propriei persoane și pentru gestionarea mai eficientă a provocărilor.
 7. Planificarea Obiectivelor Personale și Profesionale:
  • Consilierea poate ajuta la clarificarea obiectivelor și a direcției personale sau profesionale, oferind sprijin în elaborarea unui plan și implementarea pașilor necesari pentru a atinge aceste obiective.

Este important să menționăm că beneficiile consilierii psihoemoționale pot varia în funcție de nevoile individuale și de tipul de abordare terapeutică utilizată. Alegerea unui consilier potrivit și angajamentul în procesul de consiliere sunt esențiale pentru a experimenta beneficii semnificative.

Iată câteva semne care pot indica că terapia de consiliere emoțională este eficientă pentru Dvs.: 

 • simți conexiune și încredere în terapeut, 
 • gestionezi mai eficient emoțiile și stresul, 
 • observi schimbări pozitive, 
 • te angajezi în mai multe acțiuni care contează pentru tine, 
 • relațiile cu ceilalți și cu sinele se îmbunătățesc, 
 • te simți mai încrezător în propriile abilități.

Va aștept cu drag!

Psih. Mirela Vicovan

Consilier emotional

Facilitator constelații familiale cu obiecte simbolice

Facilitator constelații sistemice ReGeneration

Terapeut terapii holistice 

Contactează-ma pentru o sesiune la nr de whatsapp 0733930702

Durata sesiunii : 90 minute- 400 lei